Genmaicha paahdettu riisi vihreä luomutee lehdet

Genmaicha (Luomu) - vihreä tee

Tangy passion maustettu vihreä luomutee lehdet

Tangy Passion (Luomu) - maustettu vihreä tee

Houjicha (Luomu) vihreä tee

Alkaen 4,99 €

Houjicha on perinteinen japanilainen vihreä tee, joka on paahdettu tummaksi. Vähän kofeiininen ja vatsaystävällinen.

Saatavuus: Varastossa
SKU
GC_MAJG1232-1K
Houjicha (Luomu) vihreä tee is available to buy in increments of 1

Pähkinäinen ja paahteinen vatsaystävällinen tee miedolla makeudella.

Tämä paahdettu vihreä tee eli Houjicha valmistetaan syksyllä poimituista paksuista teelehdistä. Houjicha tunnetaan alun perin edullisena "kansanteenä", mutta teen tuottaja Shutaro Hayashin huolellisen lajittelun ja käsittelyn myötä tämä tavallinen tee on noussut aivan uudelle tasolle. Teemateriaalin rakenteesta ja tasaisesta punertavasta väristä voi nähdä, että tee on paahdettu kärsivällisesti juuri oikealle tasolle.

Paahtaminen laskee teelehtien kofeiinitasoa ja hapokkuuta. Houjicha tunnetaankin vatsaystävällisenä teenä, jota voi huoletta nauttia myös illalla. Sen pähkinäinen ja paahteisen karamellinen maku sopii hyvin myös jääteeksi.

TIETOA TUOTTAJASTA

Tee on tuotettu Shutaro Hayashin perhetilalla Etelä-Japanissa, Kagoshiman prefektuurin Kirishimassa. Perhe on viljellyt teetä Kirishima-vuorten rinteillä jo vuodesta 1897 asti, ja luomuviljelyyn he siirtyivät vuonna 1993. Teeviljelmät sijaitsevat noin 200–300m korkeudella viileässä ilmastossa, joka peittää kasvit usein sumuun. Tästä juontaa vuoren nimi Kirishima, joka tarkoittaa suomeksi "sumuista saarta".

Hayashin tila tunnetaan sen monimuotoisuudestaan. Perhe viljelee seitsemää teelajiketta, mukaan lukien Asatsuyu, Sae Midori, Yabukita sekä historiallinen siemenestä vijleltävä Zairai. Varsinkin makeudestaan tunnettua Asatsuyu tavataan harvoin luomuviljelmillä, sillä se houkuttelee helposti tuholaisia. Hayashit ovat kuitenkin onnistuneet saamaan tämän lajikkeen kukoistamaan hyödyntämällä viimeisiä luomuviljelyn menetelmiä.

Haudutus: 1 tl/2 dl, 1–3 min, 80-90 °C

Ainesosat: Vihreä tee*

*Luonnonmukaisesta viljelystä.

FI-EKO-201

 

Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse